Mottó: „Akinek sok pénze van, annak lehet spekulálni, akinek kevés a pénze, annak nem szabad spekulálni, akinek pedig egyáltalán nincs pénze, annak muszáj spekulálni.” André Kostolany


2008. november 26., szerda

Mi a jó ebben a válságban?

Megjelent: Csíki Hírlap, 2008. 11. 25, kedd

A Csíki Hírlap állandó gazdasági szakértője, Lázár Anna, akinek Pénz-ügy néven kéthetente jelentkező rovata van lapunkban, most a szokásosnál bő­veb­ben fejti ki, amit az átlagember annyira még nem lát: a csíki vállalkozói körökbe is már eléggé mélyen beférkőző gazdasági válság következményeit. A valós tapasztalatokon alapuló tényleírás meghök­kentően sötét képet fest, de szerencsére ebben a bajban is van valami, ami jó.

Tudom, hogy most azt hiszik, elment az eszem, és elkezdem dicsérni a válságot. Nem én találtam ki, olvastam. Mert azt már leszögezhetjük, hogy most válság van. 
 

2008. november 12., szerda

„Nincs apróm, 10 banit nem tudok visszaadni...”

Megjelent: Csíki Hírlap, 2008. 11. 11, kedd

Hát legyen! Mindig legyen kéznél az a fránya apró! Mert lehet, hogy 10 bani 40 millió régi lejbe kerülhet!

Addig sírunk, kesergünk globálisan, hogy elfelejtjük megnézni, mi történik lokálisan. Zajlik a válság, de közben zajlik az élet. Mármint a választási kampánynak nevezett cirkuszon kívül. Mert történtek sunyi „apróságok”, felsorolok párat.