Mottó: „Akinek sok pénze van, annak lehet spekulálni, akinek kevés a pénze, annak nem szabad spekulálni, akinek pedig egyáltalán nincs pénze, annak muszáj spekulálni.” André Kostolany


2009. március 18., szerda

Kell vagy nem kell újrakódolni a cégeket?

Megjelent: Csíki Hírlap, 2009. 03. 17, kedd

Most, miután kalandosan, mégis méltóságteljesebben és egyenesebb gerinccel, mint bármikor, duplán is megtartottuk ezt a lélekmelengető, minden tavaszi csodálatos ünnepünket, és két-háromsoros vaskordonok nélkül meghallgattuk helyi elöljáróink eddigi legszebb márciusi beszédét, nehéz visszarángatnunk magunkat a mindennapokba. 
 

2009. március 4., szerda

S akkor hová álljanak a belgák?

Megjelent: Csíki Hírlap, 2009. 03. 03, kedd

Mert már szinte négy hónapja új kormányunk van, de mintha megállt volna az idő Bukarestben, elveszítették a kormányrudat. Még mindig nem történik semmi határozott, azonkívül, hogy kifizették a tavalyi tartozásaik egy részét azoknak a csődbe és csőbe húzott cégeknek, amelyek szolgáltatói és építői, beszállítói voltak az államnak. S ezenkívül? Még mindig cserélgetik a helyi vezetőket, még nagyobb bizonytalanságot indukálva az amúgy is bizonytalanságban, a dolgok kérészéletűségében tobzódó életünkbe.