Mottó: „Akinek sok pénze van, annak lehet spekulálni, akinek kevés a pénze, annak nem szabad spekulálni, akinek pedig egyáltalán nincs pénze, annak muszáj spekulálni.” André Kostolany


2012. február 22., szerda

A jó pap is holtig tanul, és…

Megjelent: Csíki Hírlap, 2012. 02. 21., kedd

A napokban részt vettem, szervezőként is, egy reggeltől estig tartó szemináriumon, ahol a 2012-es adókkal, számvitellel, az új polgári törvénykönyv üzleti vetületeivel kapcsolatos újdonságokat, módosításokat vettük számba. A meghívott előadóink, egy-egy nagyra becsült bukaresti, csíkszeredai gazdasági és jogi szakember, valamint a helyi adóhatóság képviselője által tartott előadások, a megérteni, értelmezni és elemezni valók sokasága újra és újra bebizonyították, hogy az élethossziglan tartó tanulás számunkra, a cégek, egyesületek, közbirtokosságok vagy közületek számvitelével, adózásával, bérszámfejtésével foglalkozó szakemberek számára nem üres, uniós szólam, hanem mindennapos, kemény valóság. Szó volt a cégek nyereségadójáról, az áfá-ról, a jövedelemadóról, az év végi mérleggel kapcsolatos zárlati teendőkről, a megváltozott adóeljárási törvényről, sok mindenről. 

2012. február 9., csütörtök

A hó mint nyersanyag


Megjelent: Csíki Hírlap, 2012. 02. 07., kedd

Gyönyörűen nehéz telünk van. Elbűvölnek a hótól roskadozó ágak, körülöttünk szikráznak a hegyek, ha nehezen kibújik a nap(tegnapelőtt megtörtént egy rövid időre).Óriási pelyhekben, órákig hull hó. Soha ennyi ötletes hóembert nem kürtöltek világgá a közösségi oldalak, sem ennyi szépséges felvételt nem készítettek a mi Tündérországunkról. Az is igaz, hogy a mostani csoda ketyerékkel nem kell órákig lesni a szép pillanatokat.
És jó helyen is lakunk, a hegyek kifogják a kellemetlen, kabát alá bújó szeleket, a hóviharok nagy részét, az utak is, kisebb-nagyobb kieséssel, járhatók.

2012. február 7., kedd

Meghívó/Invitatie


Tisztelt Kollégák !

Az idén is megtartjuk a törvényi újdonságokkal kapcsolatos szakmai szemináriumunkat. 
Ismét mondhatjuk, mint minden alkalommal, hogy a szakmánk nehézségeit, a folytonos törvényi változások és az állandó időhiány határozzák meg. Ennek tudatában tisztelettel figyelmükbe ajánlom ezt a szemináriumot egészében, de különösen a dr. Veress Emőd egyetemi adjunktus és gyakorló, adó-, kereskedelmi -, gazdasági, köz- és európai üzleti joggal kapcsolatos ügyekkel foglalkozó ügyvéd, Polgári Törvénykönyvvel kapcsolatos előadását. Azért, hogy jobban el tudjuk képzelni, milyen hatásai vannak az üzleti életre vonatkozóan ennek a törvénynek az előírásai, azzal együtt hogy a régi, még milyen sokáig fogja befolyásolni "polgári" (magán- és céges-) életünk minden területét, az előadó, a új PT, könyvelőket érintő előírásaiból fog néhány dologra rávilágítani. 
Ha felkeltette érdeklődésüket a szeminárium, szeretettel várjuk jelentkezésüket, a mellékletekben megtalálhatók az előadások tematikája és a jelentkezéssel kapcsolatos tennivalók. 

Tisztelettel, 
Lázár Anna 





Stimaţi Colegi! 

PANAUDIT SRL în colaborare cu Cabinet Auditor Financiar – Lázár Anna, vă invită, în data de 14 februarie 2012, la un seminar unde vor fi prezentate noutăţile codului fiscal, al normelor codului fiscal, codului de procedură fiscală, noul cod civil şi alte noutăţi interesante contabililor, dar nu numai. 
Tematica cursului este prezentat în materialul informativ anexat. 
În mod călduros va recomand în atenţia Dvs. tot seminarul, dar în mod special prezentarea domnului dr.Veress Emőd, cadru didactic universitar, avocat, practician apreciat, specializat în domeniul afacerilor, al fiscalităţii şi alte domenii adiacente. Noul Cod Civil prezintă interes deosebit profesiei contabile, în activitatea noastră profesională nu ne putem dispensa de prevederile acestuia şi de interpretările date de specialiştii în materie. Domnul avocat ne prezintă câteva aspecte de luat în seamă de către noi, în profesia noastră. 
Dacă doriţi să participaţi la acest curs vă rugăm să ne anunţaţi până la 13.02.2012 prin telefon, fax sau e-mail, datele se găsesc în anexă. 

Cu respect, 
Lázár Anna